Energielabel C voor kantoren

Wist u dat uw kantoorpand vanaf 2023 moet beschikken over een energielabel C? Deze verplichting is opgenomen in het Bouwbesluit 2012 en vanaf 2023 wordt erop gehandhaafd dat alle kantoorpanden in Nederland beschikken over een energielabel C. Concreet betekent dit dat u uw kantoor per 1 januari 2023 niet mag gebruiken als kantoor als deze geen energielabel C of hoger heeft. Smit Elektrotechniek helpt u graag uw kantoorpand voorbereiden op deze wettelijke verplichting.

Voor wie gaat het verplicht energielabel C voor kantoren gelden?

Het verplichte energielabel C voor kantoren gaat gelden voor alle kantoorgebouwen waarbij de gebruiksoppervlakte aan kantoorfuncties 50% of meer beslaat van de totale oppervlakte én de oppervlakte aan kantoorfuncties groter is dan 100m2. Per 1 januari 2023 gaat deze verplichting in en hier zal door het bevoegd gezag op toegezien worden.

Er zullen boetes uitgedeeld worden voor wie niet aan de voorwaarden voldoet

Voldoet uw kantoor niet aan de voorwaarden dan kunnen er boetes uitgedeeld worden die oplopen tot € 20.500,-. In 2030 moet uw kantoorpand zelfs een A-label hebben. Zowel de eigenaar/ verhuurder van het pand als de huurder kunnen aansprakelijk worden gesteld. Beiden zijn verantwoordelijk om te voldoen aan deze duurzaamheidseisen.

Zorgen voor duurzaamheid van uw kantoor

Nu is het niet zo dat het alleen maar draait om u op kosten te jagen. Met deze verplichting wil de overheid ervoor zorgen dat iedereen in Nederland duurzamer gaat ondernemen. Dat is goed nieuws voor het milieu maar ook voor uw portemonnee. U gaat immers energiezuiniger ondernemen en dat bespaart u ook veel kosten. Een win-win situatie. Door gebruik te maken van duurzamer alternatieven als LED-verlichting, goede isolatie en het optimaliseren van uw elektrische installatie kunt u veel energiekosten besparen en sneller voldoen aan het gestelde energielabel-C. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de aanleg van zonnepanelen een mogelijkheid om op een positieve manier gebruik te maken van duurzame energie.

Wat kan Smit Elektrotechniek voor u betekenen?

Smit Elektrotechniek helpt u graag om uw kantoor snel en doeltreffend naar een energielabel-C te helpen. Dit doen wij door 4 stappen met u te doorlopen. Op die manier voldoet uw kantoorpand op korte termijn aan de wettelijke norm.

  1. Onze gecertificeerde Energieprestatie adviseur (EPA) komt langs om een inspectie en scan van uw kantoorpand te maken.
  2. U ontvangt een uitgebreid adviesrapport met het energielabel en de energiebesparende maatregelen (bouwkundig én installatietechnisch) die u kunt nemen.
  3. U geeft aan hoe u wilt besparen en Smit voert de maatregelen voor u uit
  4. Onze EPA scant uw kantoorpand opnieuw en het nieuwe verbeterde energielabel wordt geregistreerd.

Het nieuwe energielabel is tien jaar geldig en u voldoet hiermee aan de gestelde eisen.

Wat zijn de kosten van dit advies?

De kosten van het maatwerkrapport van onze EnergiePrestatieAdviseur (EPA) zijn als volgt:

Grootte ObjectAdvies
Tot 250 m2€ 495,00
Tot 500 m2€ 555,00
Tot 750 m2€ 685,00
Tot 1000m2€ 770,00
Vanaf 1000m2 op aanvraagPrijzen zijn excl. BTW

 

Wilt u uw kantoor verduurzamen?

Wilt u gelijk aan de slag met het energielabel C voor uw kantoor? Neem dan contact op met Smit Elektrotechniek. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor duurzaam ondernemen voor u als eigenaar/verhuurder of als huurder van een kantoorpand.

Ook een C-label voor uw kantoor?

Smit helpt u voldoen aan de wettelijke verplichtingen

Energielabel C voor kantoren

Stappenplan

Stap 1

Stap 1

Onze gecertificeerde Energieprestatie adviseur (EPA) komt langs om een inspectie en scan van uw kantoorpand te maken.

Stap 2

Stap 2

U ontvangt een adviesrapport met het energielabel en de energiebesparende maatregelen die u kunt nemen.

Stap 3

Stap 3

U geeft aan hoe u wilt besparen en Smit voert de maatregelen voor u uit.

Stap 4

Stap 4

Onze EPA scant uw kantoorpand opnieuw en het nieuwe verbeterde energielabel wordt geregistreerd.

Storingsdienst
×

Heeft u een zakelijk servicecontract?

Bel 0299 398029

Met een zakelijk servicecontract kunt u bij calamiteiten en storingen 24/7 bellen naar 0299 398029 of mailen naar service@smitelektrotechniek.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.