Inspecties & keuringen

Elke organisatie of onderneming moet kunnen vertrouwen op hun technische installaties. Risico’s die de continuïteit van bedrijfsprocessen bedreigen moeten te allen tijde voorkomen worden. Installaties en aanvullende producten die de (brand)veiligheid moeten beschermen zijn bij wet verplicht te worden gekeurd. Bedrijven en organisaties zijn hier zelf verantwoordelijk en dus ook aansprakelijk voor. Verzekeringsmaatschappijen vereisen periodieke keuringen en inspecties voor technische installaties. Smit Elektrotechniek kan voor u de wettelijke inspecties verzorgen op het gebied van brandbeveiliging, brandblussers, inbraak- en camerabeveiliging.

Inspecties; veiligheid gaat voor alles

Naast het aspect van wettelijke verplichting om te keuren is het zorgen voor goede werking van uw systemen om de veiligheid van werknemers, bezoekers en bewoners te garanderen. Door periodieke inspecties worden mogelijke probleemgebieden vroeg gesignaleerd en kunnen deze preventief vervangen of aangepast worden. In geval van brandbeveiliging en elektrische installaties gaat het vaak om situaties waarbij calamiteiten tot aanzienlijke schade kunnen leiden. Veiligheid gaat voor alles; Smit Elektrotechniek helpt u graag met het periodiek inspecteren van uw technische installaties.

Gecertificeerde keuringen (SCIOS Scope 8 & 10, NEN 3140)

Inspecties voor technische installaties kunnen complex zijn en dienen daarom met de grootste zorg te worden uitgevoerd door AET Energy Efficiency B.V. In het keuringsrapport die u ontvangt vindt u de bevindingen, conclusies en adviezen terug. Indien gewenst voorzien van een stappenplan om eventuele hiaten in uw systeem te herstellen. De onderneming voldoet opnieuw aan de wettelijk gestelde eisen en de veiligheid is gewaarborgd.

Onafhankelijke keuringen

Hoewel Smit Elektrotechniek de volledige keten van elektrische installatie in huis heeft, worden de SCIOS keuringen op ons werk altijd onafhankelijk uitgevoerd. Alles wat met SCIOS te maken heeft wordt in zijn geheel uitbesteed aan AET Energy Efficiency BV. Een vleesmeester keurt immers niet zijn eigen vlees. Vice versa zijn de inspecteurs van Smit in te schakelen om onafhankelijke keuringen uit te voeren. Het voordeel hier is dat onze inspecteurs uitgebreide kennis hebben van alle processen die leiden tot de aanleg van een elektrische installatie. Deze kennis zorgt ervoor dat zij kunnen meedenken in de manier van aanleggen en geven zij in het keuringsrapport praktische oplossingen om opnieuw aan de wettelijke eisen te voldoen.

Op zoek naar een ervaren inspecteur?

Smit Elektrotechniek helpt u graag

Inspecties & keuringen

Projecten Inspecties & keuringen

Storingsdienst
×

Heeft u een zakelijk servicecontract?

Bel 0299 398029

Met een zakelijk servicecontract kunt u bij calamiteiten en storingen 24/7 bellen naar 0299 398029 of mailen naar service@smitelektrotechniek.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.