Rookmelders

Rookmelders zijn een van de belangrijkste onderdelen van de totale brandmeldinstallatie in uw gebouw. De rookdetectie apparatuur maakt gebruikers tijdig duidelijk dat zij het pand, verdieping of ruimte dienen te verlaten in verband met rookontwikkeling. Veiligheid gaat immers voor alles. De aanwezigheid van een brand/rookmelder is in ruimtes simpelweg niet meer weg te denken.

Rookmelders wettelijk verplicht?

Op dit moment zijn rookmelders nog niet verplicht. In het voorjaar van 2020 is wel een wetsvoorstel ingediend om dit in elke woning verplicht te stellen. De verwachting is dat dit per 1 juli 2022 een wettelijke verplichting is. Smit Elektrotechniek heeft in de afgelopen decennia al veel woningen in opdracht van woningcorporaties en VVE’s van de benodigde rookmelders voorzien. Het wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd van op dit moment flink nagedacht wordt over het plaatsen of vervangen van verouderde rookmelders. Smit is als gecertificeerd branddetectiebedrijf uw betrouwbare partner voor deze operatie.

Rookmelders bij groepswoningen en bedrijven  

Ook in groepswoningen als studentenhuizen of verzorgingstehuizen of bij bedrijven wordt door de brandveiligheidsexperts in kaart gebracht wat de behoefte is met betrekking tot rookmelders. De ervaren specialisten van Smit weten precies aan welke vereisten de brandmeldinstallaties dienen te voldoen. Uiteraard adviseren zij dan ook in nieuwe mogelijkheden als bijvoorbeeld gesproken-woord-ontruiming waarbij in plaats van een alarm een gesproken woord instructie volgt over hoe de ruimte zo veilig mogelijk te ontruimen.

Gecertificeerd branddetectiebedrijf

Smit Elektrotechniek is een gecertificeerd branddetectiebedrijf. Onze specialisten overzien hierdoor uw totale brandveiligheidsplan en kunnen adviseren waar eventuele aanpassingen nodig zijn. De service van Smit gaat dan een stuk verder dan alleen het plaatsen of vervangen van de rookmelders; tijdens het bezoek aan de locatie kunnen gelijk ook inspecties uitgevoerd worden aan de groepenkast en de aarding. Waar nodig kunnen deze zaken vervangen worden. Zo is het mogelijk om in een bezoek meerdere onderhoudstaken uit te voeren en uw woningen weer veilig en klaar voor de toekomst op te leveren.

Meer weten over rookmelders?

De specialisten van Smit Elektrotechniek helpen u graag.

Rookmelders

Projecten Rookmelders

Storingsdienst
×

Heeft u een zakelijk servicecontract?

Bel 0299 398029

Met een zakelijk servicecontract kunt u bij calamiteiten en storingen 24/7 bellen naar 0299 398029 of mailen naar service@smitelektrotechniek.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.