Utiliteitsbouw

Smit Elektrotechniek ontwikkelt en levert alle denkbaar mogelijke (elektro)technische installaties voor de utiliteitsbouw. Hierbij kiezen wij voor engineering met de focus op samenwerking en duurzaamheid. Zoals het in de moderne utiliteitsbouw hoort. De integratie en koppeling van meerdere elektrotechnische- en automatiseringssystemen behoort tot één van de kernkwaliteiten van Smit Elektrotechniek. 

Elektrotechniek

Elektrotechniek in de utiliteitsbouw

De basis wordt hierin gelegd met de elektrische installatie. Door Smit Elektrotechniek in een vroeg stadium als partner aan te haken haalt u een flinke dosis ervaring en expertise in huis. De experts van Smit denken mee hoe oplossingen voor comfort en veiligheid al bij de bouw of verbouw geïntegreerd kunnen worden. Ook voor de utiliteitsbouw geldt dat de functie van gebouwen zich steeds meer aanpast aan de wensen van gebruikers en Smit ontwerpt en installeert toekomstbestendige systemen die open staan voor nieuwe techniek en ontwikkelingen. Kortom, comfort door techniek! 

Smit Elektrotechniek heeft in een vroeg stadium het werken met BIM omarmd. Onze BIM-specialisten werken samen met onze partners in één digitaal model waarin alle disciplines vertegenwoordigd zijn. Alle relevante informatie van een project is hierin up-to-date en voor iedereen zichtbaar. Dit zorgt voor een efficiënt bouwproces en duidelijke communicatie tussen de partners.

Beveiliging & communicatie

Beveiliging & Communicatie in de utiliteitsbouw

Met name op gebied van veiligheid levert Smit Elektrotechniek een flinke bijdrage in de utiliteitsbouw. Denk hierbij aan het aanleggen van bewegingssensoren, camera- en inbraakbeveiliging. Maar ook de nieuwste toepassingen in intercom en toegangscontrole zijn steeds belangrijker om in een vroeg stadium van bouw of renovatie mee te nemen in de wensen.

Brandveiligheid

Brandveiligheid in de utiliteitsbouw

Als gecertificeerd branddetectiebedrijf denkt Smit Elektrotechniek ook graag mee in het brandveiligheidsplan van het object. Welke keuzes zijn nodig om het pand brandveilig te maken, waar dienen rookmelders en brandblusmiddelen geplaatst worden en sluiten of openen deuren automatisch bij een calamiteit? Deze vraagstukken worden door de brandveiligheidsexperts van Smit beantwoord en van een passende oplossing voorzien. De experts van Smit zijn op de hoogte van alle normen en regels en worden regelmatig bijgeschoold in nieuwe technieken en vereisten.

Duurzame energie

Duurzame energie in de utiliteitsbouw

De expertise van Smit Elektrotechniek in duurzame energie wordt een steeds groter onderdeel van de utiliteitsbouw. Bijvoorbeeld door de inzet van LED-Verlichting om de omgeving te verlichten voor de veiligheid of binnen in het pand als noodverlichting. Besparen op energie door geautomatseerde verlichting bij ruimtes die minder vaak benut worden of de installatie van zonnpanelen op het dak van een zorginstelling of bedrijf. Maar ook door de aanleg van slimme laadpalen voor de steeds grotere groep elektrische rijders in Nederland. Het verduurzamen van gebouwen wordt al belangrijker. Er wordt immers steeds meer gewerkt met de BREEAM certificering. Het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL toont de duurzaamheid van een gebouw aan. Het is een boordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen helpen te bepalen. De beoordelingsrichtlijn wordt ingezet om de duurzaamheid van zowel nieuwe als bestaande gebouwen integraal te meten. De specialisten va nSmit denk graag mee in duurzame oplossingen. 

 

Service, onderhoud & beheer

Service, onderhoud en beheer in de utiliteitsbouw

Smit Elektrotechniek is met haar uitgebreide beheertak ook de aangewezen partner voor preventief en correctief onderhoud. Door middel van een servicecontract is het mogelijk om het onderhoud voor bedrijf, zorginstelling of industrie door de vakmensen van Smit te laten uitvoeren.

Wilt u de mogelijkheden op gebied van utiliteitsbouw bespreken? Neem dan vandaag nog contact op met Smit Elektrotechniek. 

Projecten Utiliteitsbouw

Storingsdienst
×

Heeft u een zakelijk servicecontract?

Bel 0299 398029

Met een zakelijk servicecontract kunt u bij calamiteiten en storingen 24/7 bellen naar 0299 398029 of mailen naar service@smitelektrotechniek.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.