Vervanging rookmelders voor woningcorporaties en VvE's

Dit voorjaar is er een wetsvoorstel ingediend waarin verplicht wordt gesteld dat er in iedere woning een werkende en goedgekeurde brand/rookmelder aanwezig is. Smit heeft vanuit woningcorporaties en VvE's reeds de opdracht gekregen om rookmelders te plaatsen of verouderde rookmelders te vervangen. De verwachting is immers dat dit wetsvoorstel eind 2020 wordt goedgekeurd zodat het per 1 juli 2022 wettelijk verplicht wordt.

Waarom kiezen partijen voor Smit:

  • Al ruim 55 jaar ervaring in dergelijke trajecten.
  • Gespecialiseerd op het gebied van brandveiligheid, blusmiddelen, brandmeldinstallaties.
  • Ruim gecertificeerd
  • Scherpe prijzen door grootschalige inkoop van rookmelders

Ook als het gaat om onzelfstandige woningen (groepswoningen) denk aan studentenhuizen en verzorgingstehuizen bekijken we per locatie wat de behoefte is. Indien nodig maken we in overleg met de brandweer een op maat gemaakt en zo efficiënt mogelijk plan. Het kan namelijk zo zijn dat er reeds een bestaande brandmeldinstallatie is waar we rekeningen mee moeten houden. Soms zijn dit soort locaties als monumentaal bestempeld en geldt er speciale regelgeving.

Smit biedt op het gebied van veiligheid ook extra mogelijkheden. Als wij bij de klant aanwezig zijn voor het vervangen van de rookmelders kunnen wij ook gelijk ter plaatse een scan doen van de groepenkast en de aarding. We maken dan foto’s, we meten de aardverspreidingsweerstand, we bekijken de onderdelen van de meterkast en de aardingsinstallatie van de badkamer. Als blijkt dat het niet in orde is kunnen wij waar nodig de groepenkast en aardlekschakelaars vernieuwen. Op die manier is in één ronde alles helemaal weer veilig en klaar voor de toekomst.

Zijn de rookmelders van uw woningcorporatie of  VvE ook aan vervanging toe en kunnen wij iets voor u betekenen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. 

Geinteresseerd in de mogelijkheden van Smit Elektrotechniek?

Meer weten over onze producten en diensten? Stel uw vraag of geef een opmerking door en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op. 

Storingsdienst
×

Heeft u een zakelijk servicecontract?

Bel 0299 398029

Met een zakelijk servicecontract kunt u bij calamiteiten en storingen 24/7 bellen naar 0299 398029 of mailen naar service@smitelektrotechniek.nl

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.